Brukshåndverkerne i Innlandet er en sammenslutning av håndverkere som arbeider med husflid, brukskunst og håndverk i Innlandet fylke.
Lagets formål er å heve anseelsen og fremme interessen for husflid, brukskunst og håndverk i Innlandet fylke.
Dette søkes oppnådd ved:
-å fremme samarbeid mellom håndverkere ved felles markedsføring
-å gi gjensidig faglig støtte
-å arrangere utstillinger
-veiledning ved prisfastsettelse og produktutvikling av gode produkter
Medlemsopptak skjer hver høst, der håndverkerens produkter må godkjennes av en fagjury. Medlemskap kan søkes av alle håndverkere i Innlandet fylke.
I mange år har vi arrangert åpent Julehus i Løtenbygningen på Domkirkeodden. Her opplever du en julestemning uten sidestykke med salgsutstillinger av godt håndverk, bakst og en snasen kafe
Navneskifte :
Fra 2021 heter laget Brukshåndverkerne i Innlandet.
Brukshåndverkerne i Hedmark ble startet i 1987 som et alternativ til Husflidhåndverkerne. Navnet fant vi på dengang, en blanding av håndverk og brukskunst, men med vekt på det gode håndverket. I løpet av disse åra er det blitt godt innarbeidet på Hedemarken og er også brukt i østlandsområdet ellers. Målet var å samle gode brukshåndverkere i et godt og produktivt fellesskap, fremme anseelsen av godt håndverk, lage en felles salgskanal og et faglig nettverk.
Juryering for medlemsopptak blir holdt en gang i året, vanligvis om høsten. Dette er for å sikre det gode nivået.
De første åra, 87-91 holdt vi til i Hubredbygningen på Domkirkeodden , Hedmarksmuseet på Hamar med verksteder og utsalg hele sommeren. I 1992 flyttet vi inn i Løtenbygningen nede på stranda, og fortsatte med sommerverkstedene der. Vi var viden kjent for det gode miljøet og ikke minst et flott og stemningsfylt hus som bugnet og duftet av friske blomster både ute og inne.
Folk i Hamar, Ringsaker og Stangeområdet brukte oss flittig som gavebutikk. Og turistene syntes det var spennende å se på hvordan vi arbeidet. Vi var en ivrig gjeng brukshåndverkere og hadde gode og travle dager.
I 1995 kom den store flommen, Vesleofsen. Vi rakk å flytte sakene våre ut og opp i Storhamarlåven. Det året ble det litt dårlig med verkstedene. Men butikken hadde vi åpen.
Mjøsa steg, og til slutt sto vatnet et godt stykke opp på veggene inne, og golvet og nybygde vegger og isolasjon måtte brytes opp og skiftes.
Neste sommer var vi igang igjen i Løtenbygningen.
Seinere dabbet publikumstrømmen av på sommeren, og da kuttet vi ut den og satset på å ha julehus der i stedet. Det ble en kjempesuksess.
Julehuset arrangeres hvert år de to siste helgene i november.
Du må være logget inn for å legge inn en kommentar.